8-0 mot norra ettans tvåa!

20 januari 2018 20:40

Med facit i hand hade Östersund behövt ha utdelning på sin fina förstaperiod, för när de inte fick det var det Bois för hela slanten i den andra och tredje perioden. Boissegern skrevs till slut till hela 8-0 efter en rejäl överkörning i framför allt den andra perioden där hemmalaget vann med 5-0.

 Matchen inleddes annars i ett rasande tempo. Östersund satte högsta fart och försökte trycka ner Bois djupt i egen zon. Stundtals så lyckades de också i sina intentioner, men de hade väldigt svårt både att få igenom några avslut och att komma in på returer då Bois spelade riktigt disciplinerat och uppoffrande försvarsspel. Då hade Bois lättare att komma till bra lägen och redan efter dryga två minuter så gjorde heta Erik Olsson 1-0. Han kommer in i zonen med bra fart och drar en gubbe men tappar pucken som snappas upp av William Pethrus som lägger tillbaka den till Erik som från ett bra läge till vänster på nära håll kan lägga in första, men långt ifrån sista, målet för dagen. Östersund checkade som sagt var väldigt hårt med både två och tre gubbar och det öppnade för liknande spelvändningar. Oskar Olsson är igenom och nära att näta och William Pethrus skjuter ett rungande slagskott i ribban. Östersund hade utöver ett par halvchanser en riktigt bra målchans, det är när Pontus Wernersson-Libäck kommer helt fri men Tobias Sandberg har stäng till femte hålet när Östersundaren försöker trä in den mellan benen.

Bois inleder den andra perioden riktigt bra de första 3-4 minuterna med bland annat ett långt etablerat anfall av förstafemman som har flera lägen att utöka men närmare än stolpen kommer man inte. Sedan steppar dock Östersund upp sin skridskoåkning igen och får till några flygande anfall men det blir liksom aldrig farligt, skotten kommer alldeles för långt utifrån. Då var det som sagt var farligare när Bois kom till anfall och det blev sylvasst när det gått drygt 9 minuter av den andra perioden. Eddie Davidsson går in i zon på högerkanten och hittar med en suverän backhandspass en framstormande Albin Hernod på vänsterkanten, och helt ren är Hernod iskall och skjuter in pucken stolpe in på Juels plockhandssida. Målet blev startskottet på en rejäl utspelning från Bois sida. Laget har ett skott i undersidan av ribban innan det blir fyra Bois mål på mindre än fem minuter.

  • 3-0 görs av Mikael Alba efter fint pass genom slottet av Oskar Olsson.
  • 4-0 kommer efter friläge där Dahlbom görs ner men sittande på knä bakom kassen lägger han in den igen och serverar på så sätt Linus Engqvist öppen kasse. Linus tredje mål på kort tid, det är han inte van vid!
  • 5-0 kommer turligt sedan Oskar Olsson snurrat runt Östersundskassen och lagt in den på mål där den studsade på en back och in i mål.
  • 6-0 görs av Johan Frick sedan han fått vandra rätt långt in från sin backposition och Erik Olsson skymde precis i rätt ögonblick så skottet hittade in.

Tilläggas ska att målen kom trots timeout från Östersund efter 3-0 och målvaktsbyte efter 4-0.

Östersund var naturligtvis skakat och fick samla nytt mod och kraft till den tredje perioden. Men den perioden fick man inleda i boxplay och även om Bois powerplay inte var så jättebra tidigare under matchen så hittade man rätt denna gång. Eddie Davidsson hittar från sin position bakom mål Lukas Larsson framför kassen och hans direktskott är otagbart. Efter det spelas matchen mest av, Bois vill se till att Sandberg får hålla nollan och Östersund har ingen större lust att offra kraft inför morgondagens match. Det blir några halvchanser innan det otroligt vackra 8-0-målet kommer. Förstafemman etablerar anfallsspel och Oskar Norlöv får pucken, tunnlar en Östersundsspelare, passar förbi nästa till Ludvig Collberg som passkjuter till Filip Thörnqvist som styr upp pucken i klubbhandskrysset, en riktig delikatess!

Idag var många bra, men jag vill särskilt hylla fjärdekedjan som varit bra hela allettan men idag var klart bästa enhet. Också Ludvig Collberg  gjorde en riktigt bra match där han dels lyckades göra sig fri från vilt checkande Östersundsforwards, dels levererade riktigt bra och hårda pass till framstormande medspelare. Sandberg hade inte alltför många svåra lägen att ta hand om men höll ändå nollan och gjorde det också bra. Men ingen föll ur ramen, idag var det en riktigt helgjuten laginsats!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram