5-1:a mot Kumla

28 november 2018 22:50

5-1 är ju ett klassiskt speedwayresultat när allt går som det ska, och det stämmer också in på dagens Boismatch mot Kumla. Stundtals spelade Bois riktigt fin ishockey och då spelade det ingen roll om det fanns korta sekvenser som inte var lika bra, segern var odiskutabel.

Bois inledde den första perioden riktigt bra och släppte inte till något bakåt medan man skapade många fina chanser framåt. Bland annat hade Oskar Olsson en show när han på egen hand snirklade sig igenom hela Kumlaförsvaret innan han sköt i stolpen och några minuter senare hade Albin Sethsson vidöppen kasse efter en retur, men skottet kom med ryggen mot kassen och träffade stolpen också den. Nästa stora chans hade Erik Olsson som på fin pass av Eddie Davidsson fick öppen kasse, men styrningen mirakelräddades av Jonathan Frykholm. Men när Erik fick ännu en chans efter pass av Oskar Norlöv så kom till slut 1-0 med knappt 11 minuter spelat.  Bois hade bud på fler mål och när Bois sedan får chans till powerplay så luktar det mer mål och man har en puck i ribban bland annat. Men efter Kumla blev fulltaligt går Bois går ner i tempo och bjuder in Kumla i matchen igen och de sista fem minuterna av perioden har Kumla ett par bra chanser att kvittera, men Sandberg kommer upp stort och fredar sitt mål.

Bois kommer ut bättre i den andra perioden igen och har ett par tidiga chanser, men det är på tredje chansen som 2-0 kommer. Först är Erik Olsson framme och håller på att lobba in en retur, men pucken går precis utanför, men där fiskar Eddie upp pucken och passar in till Erik igen som skjuter in pucken lågt på Frykholms plocksida. Efter det går perioden lite fram och tillbaka där båda lagn har ett par chanser var att göra mål, bland annat har Oliver Hadzinikolic ett friläge som Frykholm räddar fint. Det blir dock Kumla som gör nästa mål. Martin Modigs hinner först ner till en puck ner i sarghörnet och slänger in en backhand mot kassen och där hinner Joakim Nilsson sticka fram sin klubba först och stöta in reduceringen, Sandbergs första insläppta mål på över 7½ period för övrigt. Bois får strax efter reduceringen chans till att spela powerplay och det utnyttjar man. Man tar in pucken på vänsterkanten genom Alexander Anderberg, passar upp till den släpande backen Ludvig Collberg som får fint läge rakt framifrån att skjuta, men osjälviskt nog serverar han Eddie Davidsson helt öppet mål och det missar inte en skyttekung. Mot slutet av perioden har Kumla en dubbelchans som Sandberg åter igen får göra vassa parader på.

Bois var inte helt nöjda med det defensiva spelet i den andra perioden då man tycker att man bjöd på lite för mycket. Det hade man helt klart snackat om i periodpausen för i den tredje perioden såg det mycket tightare ut i Bois försvarszon. Och offensivt så skapade man chanser nog för att fullt välförtjänt vinna perioden med 2-0. Första målet i perioden, 4-1, görs av junioren Tim Olsson, hans första mål i a-laget. Linus Engqvist kommer på högerkanten och lossar ett skott mot bortre sidan som Frykholm parerar, men Tim Olsson offrar sig hänysnslöst på returen och kommer först på den och trycker först in pucken och sedan sig själv i mål. Kumla blir alltmer frustrerade när de märker att de inte kommer lika lätt till chanser och matchen blir lite smågrinig. Men det är Bois som hanterar det bäst och man gör också 5-1. Ytterst välförtjänt är det Oskar Olsson som får göra det, sedan han plockat upp en retur och dragit den i sidled innan han drar upp en backhand i taket. På slutet har Bois genom Alexander Anderberg ännu ett skott i stolpen men slutsiffrorna skrivs som sagt var till 5-1.

Sandberg gjorde en riktigt bra match i kassen på svåra lägen, och som Magnus Olsson (Bois målvaktstränare) sa i fans corner efter matchen så håller han just nu MINST allsvensk klass. Men man ska också lyfta fram Olsson-gänget. Erik, Oskar och Tim gjorde alla mål och en bra insats.

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram