5-1:a i debyt!

28 november 2017 02:30

Inför det stora Skaraborgsderbyt så snackades det om en jämn match som kunde sluta hur som helst. Efter matchen så kunde man konstatera att det inte alls blev så, Bois var minst en klass bättre och vann komfortabelt med 1-5 (0-3,1-1,0-1).

Det var powerplay som kom att sätta agendan för denna match från start. För även om Bois inledde bäst, så var det inte förrän man efter drygt 6 minuter fick sitt första powerplay som man fick hål på Skövdes målvakt David Persson-Thorsell. Pucken går som på ett snöre från William Pethrus på blå, ut till Hägg på vänsterkanten som passar ner till Eddie nedanför förlängd mållinje som direktpassar Lukas Larsson mitt framför kassen och han nyper direkt otagbart för P-T, ett mycket snyggt mål! Bois tar efter målet över tillställningen markant och har flera bra lägen att utöka sin ledning. Bland annat slår Roman Semjonovs en retur i stolpen från nära håll. Men återigen är det i powerplay Bois hittar nätet. Eddie Davidsson skjuter ett skott från höger som Skövdemålvakten klarar, men returen går ut till vänster och där störtar Filip Thörnqvist fram och skjuter en distinkt handledare upp i första krysset. Bois har rejält vind i segeln och man trycker tillbaka Skövde ordentligt, och när Oskar Norlöv vinner en närkamp i offensivt vänsterhörn och spelar fram till Filip Engqvist så kan nämnde Filip vandra in bakom kassen och hitta en framstörtande Mikael Alba som direktskjuter in pucken mellan benen på målvakten till 0-3! Skövdetränare Kämpe väljer i det läget att ta timeout och efter den så lyfter sig Skövde en del och man har också ett par farliga avslut mot Tobias Sandberg i Boiskassen. Sandberg lyckas dock skickligt avvärja med snabba sidledsförflyttningar.

Med 0-3 efter den första perioden så är det bara Bois som har något att förlora när man inleder den andra perioden. Det märks för medan Skövde steppar upp och jobbar hårdare med högre press och mer skridskoåkning så blir Bois lite mer passiva. Man reagerar lite mer än agerar. Därför är det Skövde som skapar det mesta och det bästa under de första 10-12 minuterna av den andra perioden. De riktigt heta chanserna var få, men Carl-Johan Sjögren hade en riktigt het dubbelchans som först räddades fint av Sandberg och returen mot det öppna målet täcktes av William Pethrus. När Skövde sedan i mitten av perioden fick chansen till sitt första powerplay så skapade man ytterligare en het chans, men Blombergs direktskott mot det öppna målet gick utanför. Bois får strax efter man blivit fultaliga också chansen till powerplay, och öven om man inte fick utdelning också i detta tredje powerplay så kommer fyran strax efter. Johan Frick vandrar in i zonen, hans skott täcks men han gräver fram pucken till Eddie Davidsson som direktskjuter in 0-4 förbi en skymd David Persson-Thorsell. Då kändes det rätt klart, men Skövde tog en sista chans att ta sig in i matchen igen sedan man fått ytterligare ett powerplay. Anton Blomberg, Skövdes hetaste spelare för aftonen, sköt från blå och pucken reflekterades på en täckande Boisforward förbi Tobias Sandberg i Boiskassen till 1-4.

Skövde behövde få ett tidigt mål för att ta sig in i matchen på allvar, men till den tredje perioden hade Bois kopplat på igen. Man var mer aktiva i skridskoåkningen, låg på närmare och hårdare och satte stopp för Skövdeanfallen högre upp i banan. Skövdes chanser i tredje var lätträknade och inte speciellt heta, med ett undantag. Kvicke Jesper Sellin åker sig till ett friläge men Sandberg räddar med axeln, men Sellin får en ny chans sedan han också tilldelats straff. Också nu var Sandberg bra med, denna gången räddade han det låga skottet mot femte hålet med benskyddet. Innan dess hade dock Bois redan gjort sitt 1-5-mål och också det var snyggt. Eller rättare sagt framspelningen var det: Johan Frick vandrar in i anfallszonen, vänder upp och hittar en framstormande Roman Semjonovs på bortre kanten och passet sitter på bladet. Roman gör inget misstag i det friläget och sätter den på plockhandssidan. Bois hade också åtskilliga ytterligare chanser att göra fler mål, bland annat ett skott i ribban och två två mot ettor som dock räddades av P-T- Den tredje perioden präglades annars av rätt grinigt spel med flera slagsmål och stopp för skadade spelare. Mycket beroende som det syntes av griniga Skövdespelare, det är aldrig roligt att förlora ett derby, men att göra det så stort svider naturligtvis extra mycket.

Laget gör en till stora delar helgjuten insats idag men ska jag lyfta fram några så får det bli Sandberg i Boiskassen som gör flera följsamma och fina räddningar. Också backsidan gjorde det riktigt bra, men Johan Frick skulle jag vilja lyfta fram där. Resolut spel med flera riktigt bra tacklingar, bland annat en open icare som var riktigt läcker. På forwardssidan så ska Roman Semjonovs hyllas för stenhårt jobb, mål och för att han hela tiden utgjorde en fara för Skövdeförsvaret. Till sist så får jag lyfta fram Oxarna som totalt dominerade på läktarna med bra tryck, bland det bättre på flera år skulle jag vilja säga. Det var för övigt en riktigt hårlig inramning i matchen som spelades inför nästan 3000 åskådare, den högsta publiksiffran på ett derby på 15 år!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram