#46 mellan playoffmatcherna

10 mars 2017 17:30

Den i Bois som skapade allra mest i gårdagens första playoffmatch mot Asplöven var Douglas Lögdahl. Något mål blev det dock inte, och just effektiviteten menar han kommer att bli avgörande för att Bois vinner imorgon. Han tror dessutom att det kommer att bli ett både fysiskt och grinigt möte, något som han tror talar för Bois.

Doulas Lögdahl: Det blev förlust emot Asplöven i första matchen. Vad är dina intryck av matchen så här dagen efter?

Att det var en tät och tuff match med mycket känslor och en ganska fartfylld match som pendlade lite fram och tillbaka utom i sista där vi tryckte på.

Du nämner tredje, från sidan såg det ut som Asplöven såg rätt så möra ut där. Hur upplevde ni det på isen?

Det kanske var en kombination av att de försvarade sin ledning och blev lite passiva. Sedan kanske de var trötta också, men det var vi som tog tag i spelet i sista och var laget som ville spela. Så trots förlust klev vi av med en bra känsla ändå.

Asplöven var stora favoriter i norra ettan med massor av meriterade spelare, meritmässigt kanske det tyngsta av alla i hockeyettan, men de har haft stora skadebekymmer och det är först nu det sista som de haft chansen att spela med starkaste laget och då har de verkligen steppat upp. Ändå måste jag säga att det såg långt ifrån övermäktigt ut!

Klart de är skickliga och har bra anfall och är målfarliga, så visst är det ett bra motstånd, men det är absolut inte övermäktigt.

Är det det bästa motståndet ni mött i år?

Nej jag håller Troja och Kristianstad som de bästa lagen vi mött så här långt. Jag tycker de är snäppet bättre.

Känner ni er starkare till och med?

De ska vara riktigt bra om de ska vinna mot oss hemma. I Katrinhallen är vi starka och vi hade lägen redan igår att göra fler mål innan första målet och det hade kunnat tippa över till oss igår så vi får vända hem och vinna två där med början imorgon.

Det var verkligen mycket känslor i matchen!

Ja det vart lite, det är kul och det är så man vill ha det, Det ska vara rätt tufft och grinigt, sedan vore det roligt om det gick till tre matcher så det blev ännu mer känslor.

Du tror det blir grinigare och grinigare ju längre matchserien går?

Ja det är mer som står på spel och det är ett momentum som kan göra att det väger över till ens fördel om man kan komma under skinnet på dom.

Det är inte risk för att de blir ännu mer tända och därmed mer svårslagna?

Jo det är klart de kan bli mer tända, men vi har några spelare som är bäst när de är lite griniga så då ska man inte hålla igen, det gäller att ha en bra balans.

Om vi pratar om din egen insats hade du flera bra ingripanden och lägen, bland annat var du ytterst nära att göra mål redan i matchen första minuter.

Ja jag bröt ett pass från en av deras backar och tänkte skjuta först, men kom för nära för att skjuta och drog den istället men målvakten var stark i ytterlägena och räddade. Det hade varit skönt med en bra start men vi skapade tillräckligt med bra lägen för att vinna matchen ändå, men deras keeper spelade bra så får försöka bli resolutare imorgon.

Ni i förstafemman matchades rätt hårt i slutet igår. Hur känns kroppen idag?

Jag kände mig pigg hela matchen igår och är pigg idag med, det kan vara så att man bli piggare ju mer man spelar och så kändes det igår och idag, det är skönt att kroppen svarade bra på det.

Hur har dagen sett ut annars?

Vi sov ut på hotellet här i Haparande, käkade frukost och tränade på dagen, sedan käkade vi lunch åkte därefter buss till flyget och nu ska vi flyga hem. Så det var gott att sova ut och ha en lättare träning.

Har ni haft tid att prata ihop er om matchen?

Ja vi surrade lite innan träningen, lite korta reflektioner, sedan la vi det åt sidan och tränade. Vi kommer ha ett snack imorgon också, men ett litet snack blev det.

Vad var era intryck?

Vi gick igenom lagdel för lagdel hur vi upplevde matchen så alla fick säga vad de tyckte, och vi var ganska enade om att det var mycket böljande spel men att vi gjorde en bra match och att vi skulle ha varit lite hetare i avslutslägena men att vi annars var nöjda med matchen.

Det var ett väldigt högt tempo i matchen!

Ja båda lagen är vassa offensiv och när det då böljar så går det fort.

Lärde ni er något något nytt om Asplöven?

Inga större grejor, det tycker jag inte. Man kollar igenom om de har något speciellt, inga större nyheter.

Så inga nya saker ni kan dra nytta av som kan göra att det väger över till er?

Klart vi märkte vad vi fick utdelning på, att vår forechecking gjorde att de började kasta puck till exempel, det är sådant man märker man kan få utdelning på, så det ska vara sådana grejor då.

Vad gjorde att de ändå vann?

De fick två ganska mål ganska tätt, först i ett bra powerplay och sedan ett direkt efter. Hade vi gått in i paus med ledning hade det slutat annorlunda, det är små tillfälligheter, men ett bra powerplaymål och en bra omställning.

Vad gör att ni vinner imorgon då?

Vi är tyngre tycker jag och vi tar med oss det vi gjorde i tredje och maler på och får utdelning. Sedan att vi tar vara på lägena också.

För bättre utdelning så efterlyser jag lite snabbare passningstempo i powerplay!

Ja det är vi överens om att vi behöver få till bättre avslut i powerplay.

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram