4-1 mot väntad toppkonkurrent

03 oktober 2018 23:10

 

Lindlöven har varit ett allettanlag i flera år och till denna säsong har man ett väldigt talangfullt och bra lag kryddat med klasspelaren Niklas Lihagen. Det förväntades med andra ord en tuff drabbning för Bois i kvällens match och visst var det länge en jämn match men när krutröken skingrades stod ändå Bois som segrare med rätt klara 4-1 (1-1,1-0,2-0).

Det var ändå Lindlöven som startade målskyttet och det kom i powerplay redan efter 4,39. Christoffer Anren får passen vid förläng mållinje rätt nära mål och kriver in och skjuter direkt. Sandberg räddar men returen får Lindlövenspelaren en ny chans på och hittar luckan mellan benen på Boismålvakten. Bois förstafemma med kapten Thörnqvist, tillbaka i spel i Mariehus arena efter ett halvårs skadefrånvaro, var riktigt heta under hela matchen och nära ett par gånger om att kvittera innan Lindlöven är nära att utöka ledningen när man efter en snabb spelvändning kommer i en två mot etta där Erik Broman skjuter själv i stolpen. Det blir istället Bois som gör andra målet och det är Douglas Lögdahl som gör det. Bois får ett lite längre anfall där pucken går upp till Alba på blå som passar över längs med linjen till Anderberg som skjuter ett skott som Isak Mantler i Lindlövenkassen klarar men han är chanslös när Douglas Lögdahl snappar upp returen och kan lägga in den i öppen kasse efter 10.36. Efter det tar agen ut varandra rätt bra och något mer riktigt hett blir det inte.

Bois får chansen till sitt andra powerplay i i inledningen av den andra perioden och då tar det bara 15 sekunder innan Oskar Norlöv kliver in och skjuter en handledare som letar sig in bakom en skymd Mantler, noteras kan att där fick comebackande kaptenen sin första poäng i förhoppningsvis en lång rad under säsongen. Efter det tar Lindlöven över taktpinnen i några minuter och man har några riktigt bra lägen att kvittera. Närmast är ett öppet mål men Albin Hernod är stark och lyckas låsa Anton Björkmans klubba när han ska skjuta in passen. Men Bois kommer sedan in i matchen igen och lyfter upp spelet och när man får chansen i powerplay är man ytterst nära att också göra 3-1. Filip Thörnqvist får massor med tid att lyfta över en på isen simmande Isak Mantler men Mantler mirakelräddar när han slänger upp en plock.

Den sista perioden kontrollerar Bois rätt bra. Man spelar kontrollerat defensivt och är vassa i spelvändningarna offensivt. Gång på gång fastnade Lindlöven i Bois defensivnät och två gånger om utnyttjar Bois det till att göra mål. Vid 3-1 kommer Oskar Norlöv i en två mot etta med Filip Thörnqvist men Norlöv väljer att avsluta själv och gör det med ett perfekt skott upp i klubbhandskrysset med knappa sju minuter spelade. Lindlöven har en chans värd namnet men Sandberg räddar skottet efter insticket in framför kassen trots att skottet kom med trafik framför. Istället sätter Lukas Larsson i en ny spelvändning spiken i kistan till 4-1 med knappa tre minuter kvar att spela då han styr in ett instick från kanten nära kassen. Lindlöven tar ut målvakten i ett försök att komma ifatt men skapar inget utan istället är Bois nära att sätta en 5-1:a flera gånger om, dock utan att lyckas.

Bois vinner matchen rättvist måste sägas. Lindlöven hade bra fart på skridskorna och spelade stundtals en fin ishockey, men Bois var starkare, tyngre och bättre helt enkelt. Något som frustrerade Lindlövenspelaren Max Lalander på slutet då han mycket fult slashade Erik Olsson och åkte ut på matchstraff.

Bäst i Bois var backparet med Frick och Högbom, de gjorde mycket bra defensivt. Offensivt var det förstakedjan som stod för det mesta och det bästa, men också kedjan med Oliver Hadzinikolic och Jesper Lindén som yttrar ska plussas. Nu väntar en veckas vila innan kosan går till Kumla.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram