#32 om sitt första seniorår

30 januari 2017 20:53

Hemsidan har ringt upp Linus Jerenvik för att höra vad han tycker om sin första seniorsäsong så här långt.

Vad säger du om matchen igår mot Vimmerby?

Det var en bra hockeymatch måste jag säga. Två bra lag som mötte varandra. Matchen kunde egentligen gått hur som helst tycker jag. Vi kunde lika gärna fått 3 poäng. Nu gick ju matchen till förlängning och straffar. I straffläggning kan det ju hända vad som helst.

Tänkte vi skulle prata lite om dig. Du spelade juniorhockey i Färjestad förra säsongen. Hur har det varit att ta klivet över till seniorhockeyn?

Det har gått bra tycker jag. Det är saker man måste lära sig första året. Lite mer fulspel. Det är ju tyngre spelare man möter så det är inte lika lätt att trycka upp spelarna i planket som i juniorerna när man vägde ungefär lika mycket. Det är det som har varit svårast att anpassa men annars tycker jag det har gått bra.

Vad tycker du att du har utvecklat mest under denna säsongen?

Det måste nog vara fysiken tycker jag och att jag har blivit snabbare. Kanske lite mer snabbare förstapass.

Nu är ni ju 7 backar tillgängliga så du har ju fått lite mindre speltid. Hur är det?

Jag kommer in och avlastar och gör min roll i laget. Det är den jag har just nu och det får jag göra så bra jag bara kan för att hjälpa laget. När tiden är mogen så får väl jag också mer speltid och kan visa vad jag kan. Än så länge får jag göra min roll för lagets bästa.

Du får ju spela med olika backar nu. Det går bra eller? Du vet väl hur alla de andra spelar?

Ja jag spelar ju mest med Hernod, Alba och Johan (Frick) när jag väl kommer in. Ahlbin Hernod spelade jag ju med en del innan jul och det gjorde jag ju även med Johan. Och Micke (Alba) är ju inte alls svår att spela med. Han är ju lugnet själv så... Jag tycker det funkar bra att spela med allihop.

Jag har sett att du har varit med ett par J20 matcher nu. Var det för att få mer speltid eller?

Jo men det är väl så att det är mest för att man ska känna att man får igång känslan och helt enkelt får speltid. Och det är även kul att få hjälpa till i J20. De har haft lite skador och lite sånt på backsidan så det har varit bra.

Nu har vi pratat lite om dig. Vad säger du om lagets insats i Allettan så här långt?

Jag måste säga att jag tycker det har varit förvånansvärt bra. Vi spelar bra. Som igår, jag tycker vi spelar bra men ibland så räcker det ju inte hela vägen fram. Så är det i hockey ibland, man kan inte vinna varje match och det är ju inte dåliga lag i Allettan. Jag tycker vi har gjort det bra och vi siktar på att vara topp 3 nu när serien har vänt. Jag tror vi har stora chanser att ligga kvar där uppe. Det tror jag vi klarar.

De två närmaste matcherna blir ju rätt tuffa , Kristianstad och Troja/Ljungby.

Jo men de är väldigt viktiga att ta poäng mot för tar vi poäng mot dem så sätter vi ju press på de andra lagen som är under oss att de måste ta poäng.

Det är ju inte ni som har pressen på er i dessa båda matcher.

Nej det tycker jag inte. Jag tycker framförallt när vi mötte Troja, vi har ju mer att hämta där. Troja är väldigt duktiga men jag tyckte att vi spelade riktigt bra där. Den matchen kunde gått till vår fördel där nere.

Har ni pratat något inför resten av serien eller är det match för match som gäller?

Det är match för match, så är det ju alltid. Varje match är en ny match med nya poäng. Vi har börjat prata lite mer att varje poäng är viktig i slutändan. Det är mycket det snacket vi har.

Vilken match tycker du har varit bäst i Allettan då?

Oj det var en svår fråga. Jag tycker vi har spelat bra många matcher. Sen har det ju blivit någon plattmatch men så är det ju. Man kan inte alltid ligga på topp. De flesta lagen i Sverige har ju också formsvackor så jag måste säga att helheten är bra. Jag tycker vi har gjort det bra de flesta matcherna.

Hur såg det ut på träningen idag? Var alla med?

Henning har ju fortfarande lite problem med skallen. Dahlbom klev ju av igår så han var inte med idag men han ska testa imorgon.

Då tackar jag för pratstunden och lycka till på onsdag nere i Kristianstad.

Tack så jättemycket
 

av Susanna Johansson
foto: Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram