2 poäng med hem från norr

14 januari 2018 18:00

I en målsnål match stod till slut Mariestad som segrare efter seger i förlängning mot Boden 1-2 (1-0,0-0,0-1,0-1). 

I första perioden börjar Mariestad bra men har svårt att komma till riktigt heta målchanser. Bästa chansen får Jens Högbom när han tar emot en diagonalpass i anfallszon och skjuter. När sedan Filip Thörnqvist blir utvisad efter knappa 16 minuter så utnyttjar Boden det. 1-0 av Viktor Sandberg som får en pass mot bortre stolpen och kan fri lägga in pucken. Tid 16.41.

Andra perioden blir en ganska jämn period där inget av lagen lyckas skapa några riktigt farliga målchanser. En period som präglas av många utvisningar och därför också blir lite sönderryckt. Mariestad har något styrningsförsök och även någon retur men lyckas inte få in pucken och perioden slutar 0-0.

I tredje perioden är det ett klart aggressivare Mariestad vi ser. Karl Helmersson har också gått ner lite på folk och gjort om i några av kedjorna. Bla får Christian Hägg en bra chans att lägga in pucken i öppet mål då den dimper ner framför honom efter en retur men han får inte riktigt  tag i pucken. 10.34 in i perioden åker Jens Högbom ut och Boden får chansen att öka på sin ledning. Istället är det Mariestad som kvitterar. Filip Engqvist kommer in i anfallszon och avlossar ett skott mot Pavel Krajcovic i Bodenmålet. Han släpper en retur och Johan Frick som har fyllt på snappar upp den och istället för av avsluta själv lägger han en iskall pass till Ahlbin Hernod som avslutar distinkt och det är 1-1, tid 12.22. Efter detta trycker Bois på för ett segermål, bla tappar Boden en puck på offensiva blå och snabbskrinnaren Erik Olsson kommer i ett 1 mot 1 läge och går runt sin Bodenspelare men får inte till avslutet. Matchen går till förlängning.

02.42 in i förlängningen avgör Mariestad. Johan Frick skjuter från blålinjen och Filip Engqvist jobbar bra framför mål och pucken dimper ner framför Linus Engqvist som gör mål. (enligt swehockey står Filip som målskytt men med hänvisning till Krister Holms intervju med Linus på facebook så är det han som är målskytt). 

Sammanfattningsvis en krigarinsats av hela laget som gör att de till slut vinner matchen. En rättvis seger sett över hela matchen.

(även idag en kort sammanfattning då delar av hemsidan är på resande fot och andra delar lite upptagna)

av Susanna Johansson

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram